<html>
<body>
Paul,<br><br>
I have never used a TS2000 so what I am going to say may not apply.&nbsp;
The Elecraft K3 will manifest similar behavior if insufficient audio is
supplied.&nbsp; The internal DSP adjusts audio gain so that full
modulation results in data modes.&nbsp; Audio level is set differently in
the K3 than other brands, so this may not apply.&nbsp; But check the
audio set up procedures for the TS2000 to be sure its at the proper
level.<br><br>
Most of the newer radios have sophisticated ckts especially if they
convert to digital processing.&nbsp; Just a wild guess.<br><br>
Also wonder if there is any dynamic gain ckts in the Signal-Link?&nbsp;
But if audio level looks good at the output of the Signal-Link then it
suggests its a problem in the TS2000.&nbsp; One other thing to check is
if you have the radio in the correct configuration for digital
modes.<br><br>
GL<br>
73, Ed - KL7UW<br><br>
At 12:07 AM 11/7/2016, David Anderson wrote:<br><br>
<blockquote type=cite class=cite cite="">---------- Forwarded message
---------<br>
From: David Anderson
&lt;<a href="mailto:david@gm4jjj.co.uk">david@gm4jjj.co.uk</a>&gt;<br>
Date: Mon, 7 Nov 2016 at 09:06<br>
Subject: Re: [Moon-Net] TS-2000X Question<br>
To: John PA5MS &lt;<a href="mailto:john@pa5ms.nl">john@pa5ms.nl</a>&gt;,
Paul Andrews
&lt;<a href="mailto:w2hro.fn20@gmail.com">w2hro.fn20@gmail.com</a>&gt;<br>
Cc: David Anderson
&lt;<a href="mailto:david@gm4jjj.co.uk">david@gm4jjj.co.uk</a>&gt;<br><br>
<br>
Paul,<br><br>
Sounds like the ALC response in the TS then. Does varying your audio
drive level affect the time constant of the power level?<br><br>
I suppose it is better than the power overshooting badly, which can be
disastrous with a SSPA.<br><br>
Yes, some rigs allow speech processing/compression and TX equalisation on
Data modes, which as you point out is not a good idea. <br><br>
I hope that more TS2000 owners will contact you with their
experiences.<br><br>
Good luck,<br><br>
73<br><br>
David Anderson GM4JJJ<br><br>
On Mon, 7 Nov 2016 at 08:03, John PA5MS
&lt;<a href="mailto:john@pa5ms.nl">john@pa5ms.nl</a>&gt; wrote:<br>

<dl>
<dd>Paul,<br><br>

<dd>How far into ALC is your audio ? maybe it's too loud. With my IC-746
I have<br>

<dd>seen that rising the supply voltage a bit will keep the audio out of
ALC.<br><br>

<dd>I'm at the point of buying a TS-2000.. I need the 100W drive
preferable a<br>

<dd>bit more ;-)<br><br>

<dd>73! John PA5MS<br><br>

<dd>-----Oorspronkelijk bericht-----<br>

<dd>Van:
<a href="mailto:moon-net-bounces@mailman.pe1itr.com">
moon-net-bounces@mailman.pe1itr.com</a><br>

<dd>
[<a href="mailto:moon-net-bounces@mailman.pe1itr.com" eudora="autourl">
mailto:moon-net-bounces@mailman.pe1itr.com</a>] Namens Paul Andrews<br>

<dd>Verzonden: maandag 7 november 2016 8:46<br>

<dd>Aan: David Anderson<br>

<dd>CC: Moon-Net<br>

<dd>Onderwerp: Re: [Moon-Net] TS-2000X Question<br><br>

<dd>David,<br><br>

<dd>The JT65 tones at the monitor port on the SignaLink show no
ramping<br>

<dd>levels being generated outside of the TS-2000.&nbsp;  I am
injecting audio<br>

<dd>into the TS-2000 ACC2 port.&nbsp;  This ACC2 port is designed to
take AFSK<br>

<dd>data.&nbsp; &nbsp; When ACC2 PTT is used the front panel microphone
is cut off.<br>

<dd>There are no input or output audio adjustments available for the
ACC2<br>

<dd>port.&nbsp;  Interesting that the TS-2000 allows AFSK on the AAC2
jack to<br>

<dd>be passed through the speech processor.&nbsp;  My old FT-847 rear
panel<br>

<dd>AFSK input bypassed any audio processing or level control - as it
should.<br><br>

<dd>Yes the issue appears to be the audio processing or driver
circuitry<br>

<dd>prior to the final output PA.&nbsp;  I did just hear from another
TS-2000<br>

<dd>owner with the same TX POWER Ramping &quot;feature&quot; /
&quot;problem&quot;.<br><br>

<dd>Could this be a software problem with some early TS-2000s?&nbsp; 
My<br>

<dd>TS-2000X is a 2003.<br><br>

<dd>Paul<br><br>
<br><br>
<br><br>
<br><br>
<br><br>

<dd>On Mon, Nov 7, 2016 at 2:32 AM, David Anderson
&lt;<a href="mailto:david@gm4jjj.co.uk">david@gm4jjj.co.uk</a>&gt;
wrote:<br>

<dd>&gt; Paul,<br>

<dd>&gt;<br>

<dd>&gt; Well, if the audio tone level ramps up, that is the reason the
RF<br>

<dd>&gt; output on SSB ramps up, so it has nothing to do particularly
with the<br>

<dd>transmitter.<br>

<dd>&gt;<br>

<dd>&gt; 73<br>

<dd>&gt;<br>

<dd>&gt; David Anderson GM4JJJ<br>

<dd>&gt;<br>

<dd>&gt; On Mon, 7 Nov 2016 at 04:49, Paul Andrews
&lt;<a href="mailto:w2hro.fn20@gmail.com">w2hro.fn20@gmail.com</a>&gt;
wrote:<br>

<dd>&gt;&gt;<br>

<dd>&gt;&gt; EME'ers,<br>

<dd>&gt;&gt;<br>

<dd>&gt;&gt; I know that the TS-2000X is a popular radio in the EME
community, so<br>

<dd>&gt;&gt; this is a great place to ask a question.<br>

<dd>&gt;&gt;<br>

<dd>&gt;&gt; I interfaced my SignaLink audio interface to the ACC2 port
for audio<br>

<dd>&gt;&gt; in / audio out / PTT.&nbsp;  WJST interfaces to the
SignaLink and the<br>

<dd>&gt;&gt; SignaLink keys the radio via PTT and audio tones are
transmitted.<br>

<dd>&gt;&gt; Receive audio from the SignaLink is sent to WSJT and JT65
traces are<br>

<dd>&gt;&gt; decoded easily.<br>

<dd>&gt;&gt;<br>

<dd>&gt;&gt; Now the issue:&nbsp; When the TS-2000X is keyed to
transmit, the transmit<br>

<dd>&gt;&gt; power ramps up smoothly for 2 to 3 seconds before full
output is<br>

<dd>&gt;&gt; reached.&nbsp; If I enable the TX audio monitor feature -
the JT65 audio<br>

<dd>&gt;&gt; tones are also ramped up at the same rate.<br>

<dd>&gt;&gt;<br>

<dd>&gt;&gt; This issue is only observed on SSB.&nbsp; FM TX Power is
immediate.&nbsp; CW TX<br>

<dd>&gt;&gt; Power is immediate.<br>

<dd>&gt;&gt;<br>

<dd>&gt;&gt; Any ideas?&nbsp; Please tell me that this is normal for the
TS-2000 or TX<br>

<dd>&gt;&gt; Power Ramp is a feature in a secret menu.&nbsp; Has anyone
seen this issue<br>

<dd>&gt;&gt; with there TS-2000?<br>

<dd>&gt;&gt;<br>

<dd>&gt;&gt; 73 - Paul - W2HRO<br>

<dd>&gt;&gt; _______________________________________________<br>

<dd>&gt;&gt; Moon-Net posting and subscription instructions are at<br>

<dd>&gt;&gt;
<a href="http://www.nlsa.com/nets/moon-net-help.html">
http://www.nlsa.com/nets/moon-net-help.html</a><br>

<dd>&gt;&gt;<br>

<dd>&gt;<br>

<dd>_______________________________________________<br>

<dd>Moon-Net posting and subscription instructions are at<br>

<dd><a href="http://www.nlsa.com/nets/moon-net-help.html">
http://www.nlsa.com/nets/moon-net-help.html</a><br><br>

</dl>_______________________________________________<br>
Moon-Net posting and subscription instructions are at
<a href="http://www.nlsa.com/nets/moon-net-help.html" eudora="autourl">
http://www.nlsa.com/nets/moon-net-help.html</a><br><br>
<br>
No virus found in this message.<br>
Checked by AVG - <a href="http://www.avg.com">www.avg.com</a><br>
Version: 2015.0.6201 / Virus Database: 4664/13361 - Release Date:
11/07/16</blockquote>
<x-sigsep><p></x-sigsep>
73, Ed - KL7UW<br>
<a href="http://www.kl7uw.com/" eudora="autourl">http://www.kl7uw.com<br>
</a>&nbsp;&nbsp;&nbsp; &quot;Kits made by KL7UW&quot;<br>
Dubus Mag Business e-mail:<br>
&nbsp;&nbsp;&nbsp; dubususa@gmail.com</body>
</html>