[Moon-Net] TS-2000X Question

David Anderson david at gm4jjj.co.uk
Mon Nov 7 08:53:09 CET 2016


That is of course assuming you are measuring the level if the audio tones
before the transmitter is modulated, i.e. On the the output of the Audio
interface.
On Mon, 7 Nov 2016 at 07:32, David Anderson <david at gm4jjj.co.uk> wrote:

> Paul,
>
> Well, if the audio tone level ramps up, that is the reason the RF output
> on SSB ramps up, so it has nothing to do particularly with the transmitter.
>
> 73
>
> David Anderson GM4JJJ
>> On Mon, 7 Nov 2016 at 04:49, Paul Andrews <w2hro.fn20 at gmail.com> wrote:
>
> EME'ers,
>
> I know that the TS-2000X is a popular radio in the EME community, so
> this is a great place to ask a question.
>
> I interfaced my SignaLink audio interface to the ACC2 port for audio
> in / audio out / PTT.   WJST interfaces to the SignaLink and the
> SignaLink keys the radio via PTT and audio tones are transmitted.
> Receive audio from the SignaLink is sent to WSJT and JT65 traces are
> decoded easily.
>
> Now the issue:  When the TS-2000X is keyed to transmit, the transmit
> power ramps up smoothly for 2 to 3 seconds before full output is
> reached.  If I enable the TX audio monitor feature - the JT65 audio
> tones are also ramped up at the same rate.
>
> This issue is only observed on SSB.  FM TX Power is immediate.  CW TX
> Power is immediate.
>
> Any ideas?  Please tell me that this is normal for the TS-2000 or TX
> Power Ramp is a feature in a secret menu.  Has anyone seen this issue
> with there TS-2000?
>
> 73 - Paul - W2HRO
> _______________________________________________
> Moon-Net posting and subscription instructions are at
> http://www.nlsa.com/nets/moon-net-help.html
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mailman.pe1itr.com/pipermail/moon-net/attachments/20161107/44e676c8/attachment.html 


More information about the Moon-net mailing list